Een dagje natuurfoto’s maken

Hoewel de officiële Dag voor de Natuurfotografie in april van dit jaar werd gehouden door het Nationale Park de Hoge Veluwe, is het natuurlijk op andere dagen ook leuk om eruit uit te trekken en mooie natuurfoto’s te maken. Maar wat zijn de benodigdheden voor zo’n dag en hoe ga je goed voorbereid op stap?

Een mooie locatie

De eerste vereiste is natuurlijk een mooie locatie. Nederland heeft vrij veel natuurlijk schoon en het is in de meeste omgevingen vrij eenvoudig om een bos of park te vinden waar mooie natuurfoto’s kunnen worden gemaakt. En er kunnen desnoods natuurlijk ook gewoon in de achtertuin, in de buurt of in de dierentuin mooie plaatjes van de natuur worden geschoten.

Camera en accessoires

Zorg ervoor dat je een camera meeneemt die geschikt is voor het soort foto’s dat je wil maken en zorg ervoor dat je een of twee accu’s of batterijen bij je hebt, zodat je in ieder geval voldoende stroom bij de hand hebt. Daarnaast is het ook verstandig om voor voldoende dataopslag te zorgen en eventueel een of meerdere geheugenkaartjes aan te schaffen.

Een gezonde portie geduld

Tot slot is ook geduld erg belangrijk voor het maken van mooie natuurfoto’s. Je kunt de natuur normaal gesproken geen commando’s geven en je zult regelmatig moeten wachten op het juiste moment tot je net die ene perfecte foto kan maken. Een aantal lekkernijen om het wachten wat plezanter te maken is in veel gevallen geen overbodige luxe.

natuurfotografie

Hoe ver ga jij voor een mooie foto?