Nature meets photography – een kijkje achter de schermen bij een natuurkunstenaar en fotograaf

Een tijdje terug kwamen we op paradijsvogelsmagazine.nl een geweldig artikel tegen over ene Machiel de Vos, een natuurfotograaf in hart en nieren met een eigen unieke draai aan zijn werk.

De Vos staat bekend om zijn prachtige en ietwat abstracte natuurfoto’s die je niet iedere dag te zien krijgt.

In plaats van een duidelijk subject te kiezen – zoals vogels of planten – weet de Vos op de meest magische wijze verschillende unieke aspecten van de natuur vast te leggen in zijn foto’s die veel weg hebben van natuurschilderijen!

201306270545

Prachtige korstmos bovenop een rots – Zweden

Tegenover Paradijsvogel Magazine laat hij weten altijd op zoek te zijn naar plekjes in de natuur waar nog maar weinig mensen zijn geweest. Dit betekent dat hij zo’n beetje de hele wereld over is geweest en vanuit alle uithoeken van de continenten unieke foto’s en ervaringen heeft meegenomen.

Als inspiratie wordt de bekende fotograaf John Shaw (Amerika) genoemd die bij de Nikon liefhebbers onder ons bekend staat als vaste klant in het fotografie magazine van het Japanse camerabedrijf.

En dit ook goed te zien in een aantal van zijn werken. Waar Shaw vaak schoonheid weet te vinden waar andere snel overheen kijken in het dierenrijk weet de Vos hetzelfde effect te bereiken door goed naar de ‘stilstaande’ natuur te kijken.

Zand aan het strand - Engeland

Zand aan het strand – Engeland

200707140075

Rotsen aan de kust – Engeland

Tja we kunnen nog een pagina vol schrijven over het werk van de Vos, maar zoals de fotograaf zelf al zegt, de foto’s zijn meer dan alleen maar natuurfoto’s.

Met de juiste kijk worden het ware kunstwerken die op een prachtige manier de balans en evenwicht van de natuur in kaart brengen. Prachtig!

Zandduinen onder hard licht - Namibië

Zandduinen onder hard licht – Namibië

Bladstructuur Esdoorn - Noorwegen

Bladstructuur Esdoorn – Noorwegen